Otec Jozef Maretta: Sme vo víťaznom tíme /9.6.2016/

 

V mesiaci jún sme v rámci prednášok, ktoré pravidelne prebiehajú počas mimoriadneho Svätého roka milosrdenstva, privítali známeho gréckokatolíckeho kňaza a exorcistu Jozefa Marettu. Na svoju adresu hovorí, že nie je strašidelný „vyháňač“ diabla, ktorého poznáme z filmov, ale ten, ktorý pozýva Darcu pokoja a radosti späť na miesto, ktoré na nejaký čas obsadil Zlý.

​Čo bolo hlavnou témou jeho príhovoru? V prvom radechcel zdôrazniť skutočnosť, že sme vo víťaznom tíme. Náš boj je definitívne vyhratý, pretože Ježiš Kristus už za nás zaplatil. Dostať sa do duchovnej neslobody je veľmi jednoduché. Stačí len jeden malý krok, ktorým sa človek otvorí zlu, a celý jeho život môže byť zničený. Ak sme Božími deťmi, musíme nenávidieť to, čo nenávidí Boh – teda akúkoľvek formu okultizmu – horoskopy, veštenie, mágiu… Čo je však zarážajúce, mnohí kresťania nepoznajú dôsledky „zahrávania“ sa s týmito praktikami. Často sa nevedomky dávajú do služieb zla, a tým strácajú priateľstvo s Bohom.

​Otec Jozef Maretta pripomenul, ako veľmi je dôležité zostať na strane Krista a nechať sa tak preniknúť jeho láskou, aby už nebolo v ľudskom srdci nijaké miesto pre Zlého. Ježiš nás môže naplniť až „po okraj“, ale je len na nás, či mu to dovolíme. Slová otca Marettu boli veľmi povzbudivé a bolo cítiť, že má mnohé osobné skúsenosti s Bohom. Po prednáške pokračovala ešte krátka diskusia a na záver sme sa presunuli do kresťanského kníhkupectva Aletea, kde nasledovalo neformálne posedenie s hosťom a autogramiáda. Ďakujeme farnosti Poprad a manželom Kuzárovcom za tento príjemne a užitočne strávený júnový večer.

Mohlo by sa vám tiež páčiť: