Otec Marián Kuffa v našej farnosti /12.5.2016/

 

Keď sa spomenie meno kňaza Maroša Kuffu, väčšina z nás si ho spojí s bezdomovcami, ktorým sa venuje už zopár desiatok rokov. No málokto možno vie, že jeho parketou nie sú len ľudia bez domova, ale aj Rómovia, matky s deťmi či dievčatá, ktoré sa dostali na šikmú plochu. Týmto všetkým dáva nielen svoju lásku, no snaží sa im najmä ukázať lásku Boha a túži, aby zažili jeho milosrdenstvo, nech už bola ich minulosť akákoľvek.

A práve s témou MILOSRDENSTVA navštívil Maroš Kuffa 12. mája našu farnosť, aby nás v tomto Svätom roku povzbudil a posilnil našu dôveru v Boha. Už svoj príhovor počas večernej svätej omše v Kostole sv. Cyrila a Metoda nasmeroval na túto mimoriadnu Božiu vlastnosť. Zdôraznil nielen fenomén Božieho odpustenia, no pripomenul, aké je dôležité, aby sme nezabudli aj my byť milosrdnými. Často máme tendenciu zanevrieť na ľudí, ktorí nám ublížili, a tak si zadržiavame požehnanie do života, ktoré nám Pán túži dať. Niekoľkokrát sme počas príhovoru boli vyzvaní, aby sme miesto odsudzovania druhým ľuďom žehnali.

Po sv. omši sa o. Maroš Kuffa prihovoril ľuďom ešte raz a svoje rozprávanie obohatil skutočnými príbehmi a vlastnými skúsenosťami, z ktorých mnohé boli veľmi silné a pre mnohých veriacich aktuálne. A tak veríme, že Svätý rok milosrdenstva bude pre viacerých časom uzdravenia a naprávania vzťahov. A to aj vďaka hosťom, ktorí k nám do farnosti v tomto roku prichádzajú.

 

 

8FA3768E-42A4-448A-8955-D61B2128B482

Mohlo by sa vám tiež páčiť: