Páter Elias Vella v našej farnosti /5.4.2016/

 

V popradskej farnosti sa už stalo tradíciou, že v rámci Roku milosrdenstva víta každý mesiac vzácneho hosťa. V apríli to bol páter Elias Vella, katolícky kňaz a exorcista z Malty. Je autorom viacerých kníh, ktoré svedčia o jeho hlbokej viere a osobnej skúsenosti s Bohom a zároveň môžu byť svetlom pre každého, kto po nich siahne. Popradská konkatedrála bola preplnená už pol hodiny pred sv. omšou. Lavice nestačili, pretože prichádzali aj veriaci z okolitých farností. Všetci boli vo veľkom očakávaní. Veď súčasný človek je hladný po Bohu, túži ho zažiť, potrebuje čímsi vyplniť prázdnotu v srdci a počuť slová povzbudenia. A tých v príhovore pátra Eliasa Vellu padlo skutočne neúrekom.

DSC_0077

V prvom rade zdôraznil, aké dôležité je pre kresťana stretnúť sa so živým Kristom a nasledovať ho. Stretnutie s ním mení ľudské životy. Kto raz zakúsi jeho dotyk, ten sa zaručene stane novým človekom, čo dosvedčujú Zachej či Mária Magdaléna. Kto zažije takéto obrátenie, nemôže viac ostať tým, kým bol. Páter Vella taktiež vyzdvihol fenomén odpustenia. Ono je totiž veľakrát kľúčom k uzdraveniu človeka. Čím vyššie hradby neodpustenia si v srdci vybudujeme, tým ťažšie sa nám vykročí.

Sv. omša bola zakončená krátkou adoráciou s eucharistickým požehnaním. Počas nej sme mali príležitosť odovzdať Ježišovi každú bolesť, chorobu, strach, zranenie či pokazené vzťahy v nádeji, že on sa o všetko postará. Nepochybujem, že počas stretnutia s pátrom Eliasom Vellom bol každý človek zasiahnutý. Možno povieme, že sa to krásne počúvalo, možno priznáme, že to boli pravdivé slová… To však nestačí. Potrebné je začať tieto pravdy žiť, búrať hradby a dať sa na cestu dôvery v Boha. Vydajme sa na ňu ešte dnes…

Link na video: Video

Mohlo by sa vám tiež páčiť: